Este dieta plant-based scumpă?

Te-ai gândit că ai vrea să faci o schimbare al stilului tău de viață și să devii plant-based, dar ți se pare scump? Am creat acest ghid cu 5 pași special pentru cei care își doresc să meargă pe acest drum. Ghidul conține câteva idei și sfaturi pentru o tranziție ușoară cu mese consistente și delicioase.

Este dieta plant-based scumpă?

Sunt foarte bucuroasă să spun că NU ! După ce am făcut această schimbare în dieta mea, bugetul pe care îl alocam de obicei cumpărăturilor s-a înjumătățit. Și da, am continuat să mănânc mese delicioase ca înainte doar că mult mai nutritive. Sunt multe alimente scumpe în magazine, dacă stăm să căutăm, de aceea am făcut acest ghid cu 5 pași simpli pentru a ușura tranziția de a deveni plant-based.

cum îți salvezi bugetul în 5 pași cu dieta plant-based?

Mănâncă exact cum o făceai înainte doar că plant-based

Pare destul de simplu? Păi este. Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru cei care vor să încerce acest stil de viață, este să continue să mănânce ca înainte, La ce mă refer? Avem tendința de a pune presiune pe noi când ne dorim să facem o schimbare majoră. Suntem entuziasmați de o nouă etapă în viața noastră, ne dorim să facem totul perfect. Defapt, secretul este înlocuirea proteinei animale cu cea vegetală, atât. De exemplu, în loc de pui folosești tofu sau năut, laptele de vacă cu cel vegetal, etc. Te poți bucura de pastele tale preferate, de burgeri, sau chiar tacos, doar că sunt pe bază de plante. Fă pași mici, dar siguri!

Fă cumpărături inteligent

După ce ți-ai pregătit lista de cumpărături, vezi ce ai putea să cumperi la kg, este întotdeauna o opțiune ieftină. Mai ales când vine vorba de nuci, precum caju, migdale sau fistic, poți economisi bani frumoși dacă cumperi la kg. Sunt multe rețete plant-based care includ nuci, de la sosuri din caju și cașcaval, la lapte vegetal sau deserturi, le poți găsi în multe magazine chiar și unele online, parte cea mai bună este că rezistă foarte mult.

Mai puține produse semipreparate

Acesta este un pas destul de simplu, dar important. Este greu câteodată să reziști tentației de a cumpăra produse semipreparate. Nu zic că nu ar trebui să le consumi, doar dacă are eticheta de “vegan” pe ea nu înseamnă că este și nutritivă, în plus sunt și costisitoare. Poți reduce pizza, cheesecake sau lasagna congelate la odată pe lună, în schimb te încurajez să ai la îndemână mai multe legume și fructe proaspete.

Prepară în avans

Nu spun că ar trebuie să mănânci același lucru zile în șir, plictisitor! Sau să strici o duminică liniștită pentru a pregăti mai multe mese. Poți găti de fiecare dată o cantitate mai mare de anumite mâncăruri care îți permit asta. De exemplu, poți să gătești supe, mâncărici, curry-uri, clătite sau budincă de chia, și lista continuă. Sunt rețete simple și delicioase pe care le poți face pentru mai multe porții, deci automat pregătești în avans.

Pe scurt, pregătirea în avans te face să economisești, pentru că folosești cam aceleași ingrediente pentru o cantiate mai mare de porții. Plus, eviți să comanzi mâncare pentru că nu ai nimic gătit în casă. Orice ai alege să gătești tinde să își piardă din gust după 4 zile de stat în frigider. Eu de exemplu nu pregătesc în avans decât mese calde ca cele menționate mai sus, dar o salată sau ceva fresh prefer să îl fac pe loc, de aceea am mereu legume și fructe proaspete în frigider.

Aprovizioneaza-te cu leguminoase boabe și cereale

Există o multitudine de leguminoase boabe și cereale din care poți alege. Acestea sunt foarte versatile, le poți folosi la prepararea unor quesadillas, măncărici, burgeri , hummus, etc. Sunt bogate în fibre, proteină, minerale și vitamine, sunt ieftine și rezistă mult timp. Cele la conservă sunt foarte accesibile și rapid de introdus în gătit, dar dacă dorești să economisești mai mulți bani, poți cumpăra boabele uscate la kg și să le gătești înainte.

Mi se mai întâmplă des să mă gândesc ,,ah, nu am nimic de mâncare!,, dar în momentul acela îmi amintesc să arunc un ochi în stocul din bucătărie. Inevitabil găsesc o conservă de năut sau fasole, ori o pungă de linte roșie. Exact în astfel de momente au apărut rețete ca supa cremă de linte roșie sau fajitas cu legume.

În concluzie

Adoptarea unei diete bazate pe plante poate fi o modalitate eficientă de a economisi bani în bugetul tău alimentar fără a sacrifica nutriția, gustul sau varietatea. Dacă consumi alimente întregi, gătite acasă, planifici mese și incorporezi leguminoase și cereale, poți crea mese delicioase care sunt accesibile și bune pentru corp. Făcând aceste schimbări simple nu numai portofelul tău se bucură, ci și sănătatea și mediul înconjurător. Așa că te încurajez să dai o șansă acestei diete și beneficiile acesteia.